10 Şubat 2012 Cuma

Gamze ile ilgili bugün öğrenilen bilgiler.. ( 10.02.2012 )

  Pazartesi kemoterapiye başlanacak. Bu süreçte kan değerleri düşeceği için trombosit ihtiyacı olacak.    
  Gamze'nin eşi Emrah Bey bu konuda bilgilendirecek bizi. A RH + grubundakilerin Dokuz Eylül Üniversitesi'ne gidip kan verecek.
  Kardeşinin iliği uymadı. Yakın akrabalarına bakılacak. Akraba dışındakiler "Gamze için donör olabilir miyim" diye baktırmak isterse 700 lira gibi bir ücret isteniyormuş. Ama Emrah Bey der ki: "İlik bankasına verilecek her örnek için zaten Gamze'nin değerleriyle karşılaştırılacak". Yani Gamze için bakılmasını istiyorum demek şart değil. 
  Kardeş, yakın akrabaların uyma ihtimali %1 imiş. Diğerlerinin uyma ihtimali ise 40 binde 1. Çapa'da 27.000 donör örneği varmış. Oranın düşüklüğünü hesaplayabilirsiniz. Bu yüzden bu "havuzdaki sayı ne kadar çoğalırsa, Gamze'nin kurtulma şansı o oranda artacak. Yani, donör olmak için başvurmak ve küçücük bir tüp kan vermek ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ.
  Ama aynı gün içinde yüzlerce kişi gitmesin aynı merkezlere. Bunun için organize olup liste oluşturmak gerek. Çapa'daki konsey perşembe günleri toplanıyormuş, perşembe öncesi gitmek iyi olur.
  Gamze'nin lösemi tipi: AML M5 (Akut miyoloblast lösemi).
  VE EN ÖNEMLİ NOKTA: Çapa, İbni Sina vd ilik merkezlerinde tanıdık birilerini bulmamız lazım. Bilgisayardan Gamze'nin ilik koduna baksınlar diye.
  VE ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞKA NOKTA: Yurt dışında ilik bankalarına baktırılması. Bunun için yurt dışındaki  annelerin de devreye girmesi lazım.

Not: Daha önce kök hücre nakli (yani kişinin kendisinden alınıp, kanıyla karıştırılıp yeniden kişiye verilmesi)... Bu yapılmış, ama hastalık tekrar nüksetmiş. Dolayısıyla kendisi dışında birinden ilik nakli olması ŞART

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Sle ve skeloderma hastalıklarıyla mücadele ettiğim için değil donör olmak kan bağışında bile bulunamıyorum. O kadar üzgünüm ki, belki uyan ilik benimki ama donör olmam mümkün değil.
    Umarım uygun donör bulunur diye dua etmekten başka yapabilecek bir şeyimin olmaması çok üzücü :(
    Çabalarınızın sonuç vermesini diliyorum bütün kalbimle..

    YanıtlaSil