11 Şubat 2012 Cumartesi

İlik Donörü Olmak İsteyenler Ne Yapmalı?


  • Ankara'dan donör olmak isteyenler: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İbni Sina Hastanesi, Akrabalık Dışı Kemik İliği ve Kordon Kanı Bankası Tel: 0 312 508 24 44.
Haftasonu gidebilecek olanların CUMA GÜNÜ Çapa Tıp Fakültesini arayarak randevu almaları gerekiyor. Hafta sonu İlik bankası kapalı olduğu için randevu listesi kan merkezine yönlendirilecek, randevu listesine uygun ekipman bırakılacak ve işlemleriniz KAN MERKEZİNDE yapılacak. Randevusuz giden arkadaşlar sadece kan merkezine kan bağışı yapmış olacak.
  • İzmir’den donör olmak isteyenler: Ege Üniversitesi Kan Merkezi Tel: 0-232-390-4029
  • Bursa'dan donör olmak isteyenler: Bursa Uludağ üniversitesi Tıp Fakültesi 0-224-295-0000,  Kan Merkezi'nin telefon numarasi: 0 224 295 37 40. Daha fazla bilgi icin tiklayin.

***
Bu sehirler disinda yasayanlar icin su adreste ayrintili bilgilendirme mevcut. Tiklayin.


16 yorum:

  1. Bugün İbn-i Sina'da gördüğüm tablo ve edindiğim bilgileri aktarayım:

    - Gerçekten ciddi bir yoğunluk vardı, insanlar neredeyse sıraya giriyorlar. Hem sanal ortam hem de basının bilgi yayımı sayesinde sadece bugün bile (ki olayın duyurulmasını takiben ilk iş günü) yüzlerce olduğunu düşünüyorum donör gönüllülerinin.

    - Basitçe "Kemik iliği vermek için donör olmak istiyorum" dediğinizde, sizi hemen ilgili bölüme yönlendiriyorlar (İbn-i Sina ana bina, kafeterya yanından giriyorsunuz, hemen karşıda iç hastalıkları bölümünde 13 numaralı kapı, ilgilenen kişi Yeşim hanım). Yeşim hanım sizden bir form doldurmanızı istiyor, iki adet tüp veriyor ve yan tarafta kan vererek bu kanları yine Yeşim hanıma bırakıyorsunuz. İşlem zahmetsiz, basit ve kısa.

    YanıtlaSil
  2. Bilgi için yazıyorum..Ege Üniversite Hastanesi haftanın 7 günü saat 09.00-15.30 arasında donör için kan alımı kabul ediliyor.. Belki bir yararı olur diye yazdım.. Tekrar yazdım...
    Dualarımız sizinle Gamze Hanım.. İnşallah uygun örneği bulacaksınız.. Bundan eminiz..

    Nezahat-İsmail Memiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BU ZAMAN DİLİMİ ÇALIŞMA SAATLERİMİZE UYMUYORSA NE YAPMAMIZ GEREKİYOR?

      Sil
  3. Adana'da donör olabilmek için başvurabileceğim herhangi bir yer var mı?Allah yar ve yardımcın olsun Gamze.Dualarımız seninle, Allah'ın izniyle başaracaksın.

    YanıtlaSil
  4. Amerika'dan donör olmak isteyenler:
    1. Su adresten (http://marrow.org/Join/Join_the_Registry.aspx) online basvuru formu dolduruyorsunuz.
    2. Size 4 tane pamuk çubuğundan oluşan bir kit gönderiyorlar ve o pamuk çubuklarıyla ağzınızın çeşitli bölgelerini ve dişlerinizi fırçalayıp geri gönderiyorsunuz. Tükürük örneğinizden HLA profilinizi çıkarıyorlar.

    Ayrıntılı bilgi: http://yavrusu.blogspot.com/2012/02/amerikadan-ilik-donoru-olmak-icin.html

    YanıtlaSil
  5. Bu sabah da aile hekimine gittim. Hemşire hanıma durumu anlattım ve kan aldırmak istediğimi söyledim. O benden 10 cclik bir enjektör ile kan aldı, enjektörün içindeki kanı zaten kendilerinde bolca olan 2 adet mor kapaklı hemogram tüpe aktardı. Tüpleri bana ücretsiz olarak teslim etti. Tüplerin üzerine tc kimlik numaramı ve basvuru numaramı yazdım. enjektörden tüplere kanı boşalttığımız için tüpün etrafına bir kaç damla kan bulaştı. Bu nedenle hemşire hanım tüpleri kendilerinde bulunan ameliyat eldivenin parmakları içine koydu. Ben de tüplerin kırılmasını engellemek amaçlı kağıt havluya bolca sardım. sonra küçük bir buzdolabı poşetinin içine koydum. Yurtiçi kargodan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Hematoloji Laboratuvarı, Asma Kat, Sıhhiye -Ankara adresine kargoladım. Kargo görevlisine paketin içinde kan örneği olduğunu söyledim o da forma içinde "numune" var şeklinde yazdı. Kargo ücreti 9,72 tl tuttu (İstanbuldan) bilginize
    Sonrasında mail gönderdim tüpler,n akıbetini sormak için şöyle bir cevap geldi, aynen aktarıyorum:
    Esma hanım merhaba,
    Kaydınız başarı ile gerçekleşmiş.Yakınlarınız için de aynı işlemi yapabilirsiniz. ilginiz için teşekkür ederiz
    TRAN

    YanıtlaSil
  6. sımdı adfedersınız donör olmak ıcın sadece kan mı verıyoruz tutarlılık olursa pekı sonrakı asamada ne yapıcagız nakılde

    YanıtlaSil
  7. Murat bey, ilk asamada sadece kan veriyorsunuz. Verdiginiz kanin kodu, sisteme kaydediliyor. Gamze hanima ya da baska bir hastaya uyum sagladigi takdirde sizi ariyorlar, haberdar ediyorlar. %100 uyum icin bir kac test daha yapiliyor ve ilik nakli icin gonullu olup olmadiginizi soruyorlar. Eger kabul ederseniz, genel anestezi altında leğen kemiğinden özel iğneler aracılığı ile alınan kemik iliği bir torbaya aktarılıyor. Operasyon ve dikiş gerektirmiyor ve hiç acımıyor. Kemik iliği vericisi ertesi gün işine dönüyor.

    YanıtlaSil
  8. En yakın sağlık kurumu olan sağlık ocağına gittim. Doktorlarda dahil olmak üzere kimsenin böyle bişeyden haberi yok olanda televizyondan duymuş. hiç böyle bişey için kan almadıkları için devlet hastanesine sorun dediler. Bugün Milas devlet hastanesine gittim herkes birbirne yönlendirdi zor güç kan aldırdım herkes uzaylı muamelsi yaptı. Gittiğim kargo şirketinde öğrendimki Ankara üniversitesi cumartesi günü kargo kabul etmiyormuş? 2tüp kanla beraber eve döndüm çok üzgünüm Bu ülkede iyilik yapmakta çok zor:(

    YanıtlaSil
  9. Pinar hanim, kaninizi pazartesiye kadar, dondurmadan buzdolabinda saklayabilirsiniz. Ve hatta oda isisinda 3 gune kadar kalabilmektedir. Kargo suresini de gozonune alirsaniz, kargiya verene kadar buzdolabinda bekletin.

    YanıtlaSil
  10. merhaba,
    ben ve eşim yarın Çapa'ya gidip bağışta bulunacağız. cumartesi olduğu için bi sıkıntı yaşanmaz değil mi? hiç haftasonu devlet hastanesine gitmediğim için,bilemiyorum kusuruma bakmayın lütfen.

    YanıtlaSil
  11. ALLAH yardımcın olsun ablam,dilerim ALLAH'ım tez sürede seni iyileştirir ve gönlüne göre hayırlısı neyse onu verir.Tez sürede iyileş İNŞAALLAH.
    ALLAH'a emanet ol.

    YanıtlaSil
  12. Duyarlı olmak zorundayız yarın birgün belki sizin, çocuğunuzun, en sevdiklerinizin buna ihtiyacı olabilir. Ne kadar çok insan bağışta bulunursa kemik iliği bankasındaki donör sayısı çoğalır ve bu oranda ihtiyaç sahiplerinin gerekli iliği bulma oranları artar.
    Kaç zamandır bende ilik donörü olabilmek için kan bağışı yapmak istiyordum.
    İnşallah bayramdan sonraki ilk gün Adana'da bağış yapıcam.
    Başta sizlere ve daha ilik bekleyen nicelerine Allah'tan acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  13. arkadaşlar ,
    Çapa donorler için kan numunesi alıyor fakat bırakılan kanlar maddi imkansızlıklar yüzünden işlenemiyor.işleme için gereken setler 200 tl civarında bilginiz olsun.
    www.ilikbankasi.com

    YanıtlaSil
  14. bunlardan haberi olmayan birçok kişi kan bağışında bulunuyor. alınan bu kanlarda inceleniyor mu yani donor için felan değilde öylesine kan bağışında bulunanların kanlarıda inceleniyor mu??

    YanıtlaSil
  15. Bir İmza Bir Umut. Çocuklarımızın yeniden hayata, oyunlarına dönmesi için bir imza atabilirsin. İlik bankalarında ki kanların test edilmesi için kampanyamıza destek olabilirsin.
    http://www.change.org/tr/kampanyalar/say%C4%B1n-mehmet-m%C3%BCezzino%C4%9Flu-ilik-bekleyen-binlerce-%C3%A7ocu%C4%9Fumuz-i%C3%A7in-ilik-bankalar%C4%B1nda-bekleyen-kanlar-test-edilsin#

    YanıtlaSil